pondělí 7. prosince 2020

My dark library #2

Po téměř čtyřech měsících jsem si pro vás připravila druhou várku knížek, kterými jsem se tento rok prokousala. Když zkouknu na databázi knih seznam přečtených titulů, je mi líto, že jich není už tolik jako dřív. I během studia na vysoké škole jsem toho zvládla víc a to jsem měla spoustu textu na učení. Ach, vzpomínám, jak jsem ráda trávila odpoledne na koleji v posteli. Pohodlně jsem se opřela o topení (jo, měla jsem topení přímo u postele), udělala si sýrovou polévku do hrnečku a začetla se do knihy. Chodila jsem často do levných knih a těšila se z každého nového dobrodružství. Co jsem začala pracovat, tak jsem tak nějak propadla více hraní na počítači (ups). Ale už konec vzpomínání a jde se na věc. :)

Magie vítězí

Jedná se o poslední část ze série Kate Daniels čítající dohromady 10 knížek. Jde vážně o skvělé zakončení dokonalého příběhu. Hlavní postavu jsem si neskutečně zamilovala společně i s ostatními a nemohu uvěřit, že jsem došla až na konec jejich cesty. Autorka však na konci naznačuje, že některé hrdiny čekají další dobrodružství a já pevně doufám, že se na ně budu moct společně s nimi vydat. Kdo sérii nezná, vřele ji doporučuji! Možná se prvními knihami budete trochu prokousávat (stejně jako já), ale postupem času se autorka vypsala a já nelituji, že jsem neprošvihla jediný boj ani důležité rozhodnutí, které Kate musela podstoupit. Věřím, že jednoho dne se vrátím do tohoto světa, který obývají udatní bojovníci, vášniví kožoměnci, nebezpečná monstra a mnoho dalších. 

Polámaná loutka

Druhý díl série Elitní klub králů mě poměrně zklamal. První knížku jsem přečetla celkem ve spěchu, ale svým námětem mě zaujala a navnadila. Byla jsem zvědavá, co se bude dít dál a věřila, že dostanu odpovědi alespoň na některé své otázky. Bohužel se tak nestalo. V hlavě mi naskočilo akorát dalších x otazníků. Toto pokračování by se v klidu dalo sfouknout na polovinu stránek a čtenář by ani o moc nepřišel. Autorka (nebo překladatelka) měla dosti omezenou slovní zásobu, takže není divu, že mě brzy začaly rozčilovat úsměvy, které nedosáhly do očí, nebo to, jak se Bishop neustále vkliňoval Madison mezi stehna. Navíc hlavní hrdinka je totální blbka, která není schopná nalézt odpovědi na své otázky, i když je má přímo před nosem, a raději se opijí a nechává znásilňovat prolhaným magorem. Navíc by si autorka měla trochu nastudovat určité věci, když už o nich píše, protože se v knize vyskytly i holé nesmysly (přeci jen se nejedná o fantasy či sci-fi, takže na to se vymluvit nemůže). No každopádně jsem i tak zvědavá, co se bude dít dál, takže v příštím roce asi můžete čekat recenzi na pokračování. :D

Byla jsem tu

Hodně se mi líbila série Jestli zůstanu, ale kniha Byla jsem tu mě od G. Forman je vcelku průměrná. Věnuje se vážnému tématu - sebevražda - ale bohužel příběhu chyběla čtivost. Nesl se na smutné vlně, ale v podstatě byl o ničem. Hlavní hrdinka se snaží přijít na to, co její nejlepší kamarádku vedlo k tak nešťastnému činu a snaží se nalézt viníka, na kterého by mohla ukázat. Moc emocí u čtení nečekejte, jde spíše o takové varování, že internet není zrovna bezpečným místem a existují lidé, kteří vám rádi pomohou do hrobu (doslova). Raději se obraťte na své dobré přátele a specialisty. Je škoda, že autorka nedokázala toto téma udělat zajímavější a celkový pocit je prostě (jak jsem se už zmínila) průměrný.

Četli jste některou z knih? Určitě napište svůj názor nebo pošlete odkaz na recenzi! :)

Vaše Darkness 

8 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Překvapivě mě čert neodnesl ani letos, tak mám šanci se polepšit.. ;) Nezoufej! Bude zase líp!

      Vymazat
  2. zajímavé knihy, ráda bych si některou takovou přečetla! :)

    www.melissahartford.blogspot.com
    Melissa Hartford | lifestyle & fashion blogger
    Instagram

    OdpovědětVymazat
  3. Byla jsem tu jsem četla a měla jsem na ni podobný názor jako ty. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Nečetla jsem ani jednu ze zmíněných knih. Ovšem Magie vítězí vypadá zajímavě.

    OdpovědětVymazat
  5. Já jsem teď taky dlouho nečetla... začátkem roku jsem přelouskala velké množství knížek, ale od léta jsem se nějak pozapomněla... škola, práce, takže na to nezbývá čas :-(
    Ani jednu z knížek jsem zatím nečetla, neměla jsem s nimi tu čest :-)
    Možná si mě trošku nalákala na tu Polámanou loutku (ale to je asi čistě zvědavost jak moc překladatelka/autorka nasekala chyby)
    Ale zaujala mě knížka i Byla jsem tu :-)

    OdpovědětVymazat
  6. U té poslední je škoda, jak téma sebevraždy bylo pojato. Takže názor na ni mám jako Ty.

    OdpovědětVymazat
  7. Ani jednu z knih jsem nečetla, ale určitě mne zaujala nejvíc hned ta první. Takže zkusím přečíst :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj čas a přeji kouzelný den :)